مجله آگما

مشخصات پمپ های پلیمر (پمپ تفلونی)

پمپ تفلونی

همانطور که می دانید پمپ ها یکی از اساسی ترین ابزارهای مورد استفاده در صنعت هستند که یکی از معروف ترین آن ها پمپ تفلونی است. پمپ های تفلونی گزینه ای عالی برای مواد خورنده و اسیدی هستند و به همین دلیل به پمپ های ضد اسید نیز معروف هستند. البته گاهی اوقات این نوع پمپ های صنعتی به پمپ شیمیایی نیز معروف است که البته اصطلاح چندان صحیحی نیست.

می توان گفت دنیای پمپ های صنعتی دنیایی فوق العاده گسترده و متنوع می باشد به طوری که امروزه چندین نوع پمپ مختلف در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

در این بین پمپ های تفلونی را می توان یک پمپ خاص دانست زیرا برای سیالات خاص استفاده می شود، سیالاتی که کار با آن برای انسان دردسرساز بوده و به تجهیزات آسیب می رساند. اگر می خواهید در مورد این دسته از پمپ های محبوب بیشتر بدانید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

پمپ های تفلونی

پمپ تفلونی یا پمپ ضد اسید همانطور که از نامش پیداست معمولا برای انتقال مواد خورنده استفاده می شود. به همین دلیل پمپ ضد اسید باید از جنسی باشد که در برابر خورندگی و دما سیال انتقالی ، مقاوم باشد. این پمپ ها انواع مختلفی دارند که از هر کدام برای انتقال نوع خاصی از مواد استفاده می شود. پمپ های تفلونی معمولا از موادی مانند PP، PTFE، PVDF، PE و PVC ساخته می شوند، اما در بیشتر موارد برای ساخت پمپ های تفلون از PE و PTFE استفاده می شود.

همین تنوع در مواد مورد استفاده در ساخت پمپ های ضد اسید، روش های ساخت آن ها را متفاوت کرده است. در ادامه با دو روش ساخت پمپ تفلون آشنا می شوید.

 

  1. پمپ تفلون ساخته شده از پلی اتیلن

پلی اتیلن در برابر سایش بسیار مقاوم است تا جایی که مقاومت آن 6 یا 7 برابر بیشتر از پلی پروپیلن است. این باعث می شود پمپ تفلونی ساخته شده از پلی اتیلن برای انتقال موادی مانند دوغاب ساینده و مایعات خطرناک مناسب باشد. همچنین پلی اتیلن در برابر اکثر مواد شیمیایی خطرناک مانند اسیدهای غلیظ و قلیاها مقاوم است. حداکثر دمایی که پمپ های تفلون ساخته شده از پلی اتیلن می توانند تحمل کنند 70 درجه سانتی گراد است.

  1. پمپ تفلون ساخته شده از PTFE

PTFE یک پلیمر ترموپلاستیک است که مقاومت آن در برابر مواد شیمیایی بسیار بالاست. پمپ های تفلون ساخته شده با PTFE حتی می توانند اسیدهای خطرناک، مانند اسید نیتریک، اسید سولفوریک غلیظ و رقیق را پمپاژ کنند. این نوع پمپ ها می توانند حرارت مایعات را تا 100 درجه سانتی گراد تحمل کنند.

ویژگی های پمپ تفلونی

ویژگی های پمپ تفلونی

ویژگی های پمپ تفلون

پمپ‌ های سانتریفیوژ تفلونی‌ با توجه به دبی و هد مورد نیاز در سایز و توان های مختلف ساخته می شود.

بدنه پمپ تفلونی ساخته شده با مواد PE یا PTFE بسیار مستحکم و بادوام هستند، بنابراین این پمپ ها در برابر نیروهای مکانیکی و همچنین مواد شیمیایی خطرناک مقاوم هستند.

پمپ های ضد اسید برای انتقال مواد شیمیایی طراحی شده اند. تمامی قطعات این پمپ که با سیال در تماس هستند با توجه به خواص شیمیایی و فیزیکی سیال از متریال مقاوم در برابر خوردگی ساخته می شود. در این پمپ تمامی قطعات از پلیمر مقاوم در برابر خوردگی ساخته می شود و قطعاتی مثل شفت که از فلز ساخته شده در صورت لزوم برای جلوگیری از خوردگی با روکش PTFE پوشیده می شود.

کاربرد پمپ پلیمری

کاربرد پمپ پلیمری

کاربردهای پمپ تفلون

  • از این پمپ ها برای جابجایی مایعات با دمای بالا، حلال های کلر، ترکیبات آلی معطر، الکل ها و … استفاده می شود.
  • قابلیت جابجایی مایعات با دبی و فشار مختلف با توجه به سایز و توان پمپ.
  • برای انتقال مایعات مختلف می توان از   پوشش و متریال مختلفی بر روی پمپ استفاده کرد، این   پوشش ها برای انتقال مواد با دمای 100 تا 230 درجه مناسب هستند.
  • پمپ‌ های تفلونی‌ امکان اتصال و کار با الکتروموتور 1450 دور در دقیقه و 2900 دور در دقیقه را با توجه به شرایط مورد استفاده، هد و دبی مورد نیاز دارند
  • طیف وسیعی از تجهیزات مورد نیاز برای نصب و تعمیر این پمپ ها موجود است.
صنایع مورد استفاده پمپ ضد اسید

صنایع مورد استفاده پمپ ضد اسید

صنایع مورد استفاده:

  • صنایع شیمیایی، دارویی و صنایع مشابه
  • گیاهان آزمایشی (اغلب در خطوط نمونه برداری)
  • پمپ های اضطراری برای بازیابی مواد شیمیایی خطرناک
  • صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی جهت شست و شو خطوط

سخن پایانی

همانطور که گفته شد پمپ تفلونی در دسته پمپ‌ های ضد اسید قرار می گیرند. به این معنی که از این پمپ ها می توان برای انتقال موادی مانند اسید نیتریک، اسید سولفوریک، اسید فسفریک و سایر اسیدهای خطرناک استفاده کرد. به دلیل دوام بالای این پمپ ها، روش نگهداری آن ها ساده است که باعث کاهش هزینه های نگهداری پمپ ها می شود. این ویژگی ها باعث می شود پمپ های ضد اسید در صنایع دارویی، غذایی، شیمیایی، رنگرزی و … کاربردهای فراوانی داشته باشند. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت ما سر بزنید.

مقالات مرتبط:

با خرید پمپ سانتریفیوژ استنلس استیل عملکرد مداوم سیستم خود را تضمین کنید

خریدی مناسب با دانستن قیمت پمپ بشکه کش

آشنایی با پمپ بشکه کش ارزان و نحوه خرید آن

عوامل موثر بر قیمت موتور گیربکس ایلماز

آشنایی با پمپ دیافراگمی پمکار

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.