مجله آگما

مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی + کاربرد آنها

مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی + کاربرد آنها

یکی از مهم‌ترین و ضروری‌ترین تجهیزات در صنایع، گیربکس‌ها هستند که در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. گیربکس از جمله تجهیزات مهمی است که بدون وجود این محصول بسیاری از فعالیت‌های صنعتی انجام نخواهد شد. به بیانی ساده‌تر بدون حضور گیربکس، موتور تولید صنایع از کار خواهد افتاد. به همین دلیل ما در این مقاله آگما تصمیم داریم دو مدل گیربکس حلزونی و هلیکال را با هم مقایسه کنیم و مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی را مورد بررسی قرار دهیم تا انتخاب برای شما راحت و آسان باشد.

 با توجه به اینکه این روزها از گیربکس‌ها در صنایع و فعالیت‌های مختلفی استفاده می‌شود، شناخت تفاوت بین انواع این محصولات در زمان تهیه آن‌ها به کاربر کمک شایانی خواهد کرد؛ زیرا به دلیل تنوع گیربکس‌های صنعتی شاید انتخاب بهترین گیربکس برای کاربر آن کاری دشوار باشد. گیربکس حلزونی و هلیکال دو نمونه از گیربکس‌های پرکاربرد و مهم صنعتی هستند که اگر با ما همراه باشید، می‌توانید شناخت بیشتری نسبت به این دو نوع گیربکس صنعتی پیدا کنید.

پیشنهاد خرید

گیربکس حلزونی PGR

3,850,000 تومان3,850,000 تومانخرید کنید

گیربکس حلزونی چیست؟

برای شناخت بهتر مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی نیاز است که حتماً شناخت کافی از گیربکس حلزونی داشته باشید. همان‌طور که بیان شد، یکی از انواع گیربکس صنعتی، گیربکس حلزونی است که در صنایع مختلفی کاربرد دارد. این گیربکس یک قطعه صنعتی محسوب می‌شود که به علت اندازه کوچک و راندمان بالای خود، کاربردهای بسیار زیادی دارد.

گیربکس حلزونی چیست؟

در یک گیربکس حلزونی، انتقال نیرو به کمک دو چرخ دنده صورت می‌گیرد. گیربکس حلزونی از دو بخش دنده و مارپیچ تولید شده است. عموماً بخش دنده گیربکس حلزونی از جنس برنز و بخش مارپیچ آن از جنس فولاد ساخته می‌شود. زاویه خروجی گیربکس حلزونی به شکل 90 درجه بوده و به همین علت این گیربکس به گیربکس 90 درجه نیز معروف است.

گیربکس هلیکال چیست؟

در ادامه برای درک بهتر مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی به معرفی گیربکس هلیکال خواهیم پرداخت. گیربکس هلیکال که به گیربکس شافت مستقیم نیز معروف است، یکی از پرمصرف‌ترین گیربکس‌های صنعتی به شمار می‌رود. گیربکس هلیکال از تعدادی زوج دنده که درون یک پوسته هستند، تشکیل شده که در دو طرف محورهای چرخ دنده‌ها یاتاقان‌های غلتشی قرار دارند.

گیربکس هلیکال چیست؟

چرخ دنده گیربکس هلیکال به شکل مارپیچ (هلیکال) یا ساده (مستقیم) طراحی شده است. در گیربکس هلیکال به این دلیل زاویه مورب امتداد دنده‌ها با محور، در هر لحظه بیشتر از یک دنده از هر چرخ دنده این گیربکس صنعتی با همدیگر درگیر هستند. این قضیه به کاهش استهلاک دنده‌ها و وارد شدن فشار کمتری به آن‌ها کمک می‌کند. گیربکس هلیکال با توجه به نوع کاربردش به شکل پایه‌‌دار، فلنج ‌دار است.

پیشنهاد خرید

گیربکس حلزونی SITI

6,800,000 تومان6,800,000 تومانخرید کنید

تفاوت کار گیربکس حلزونی و هلیکال

در ادامه مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی را از نظر کار با هم مقایسه خواهیم کرد. در حقیقت کار گیربکس‌ها انتقال دادن توان از الکتروموتور به دستگاه مصرف‌کننده توان است؛ اما ماشین گیربکس برای به وجود آوردن تغییراتی در انرژی مکانیکی و تأمین گشتاور مناسب با مصرف‌کننده توان کاربرد دارد.

گیربکس‌های پرکاربرد و مهم صنعتی یعنی گیربکس حلزونی و هلیکال با کاهش سرعت دوران، گشتاور بیشتری را در خروجی انتقال می‌دهند. به این مدل گیربکس‌ها، گیربکس‌های کاهنده اطلاق می‌شود. در مقابل این گیربکس‌ها، گیربکس‌های افزاینده نیز داریم که با افزایش سرعت دوران، میزان گشتاور انتقالی را کاهش می‌دهند. این دو نوع گیربکس از لحاظ نحوه عملکرد، نوع کاربرد، محل نصب و بهره‌برداری و… با یکدیگر تفاوت دارند.

ویژگی های گیربکس حلزونی

برای اینکه متوجه شوید مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی چیست، در ادامه به سراغ ویژگی‌های گیربکس حلزونی خواهیم رفت تا ببینید چه تفاوت‌هایی با ویژگی‌های گیربکس هلیکال دارد؛ اما برخی از ویژگی‌های مهم گیربکس حلزونی عبارت است از:

ویژگی مقاومت و طول عمر بالا

گیربکس‌های حلزونی با پوسته مقاومی ساخته شده‌‌اند و در برابر تغییرات محیط، هر گونه ضربه و فشار بالا از مقاومت بسیار خوبی برخوردار هستند. گیربکس صنعتی حلزونی در دو نوع چدنی و آلومینیومی طراحی و تولید می‌شود که در صورت نگهداری صحیح دارای ماندگاری طولانی است.

ویژگی خاصیت قفل شوندگی

در بیشتر گیربکس‌های حلزونی، دنده‌ها به گونه‌ای قرار می‌گیرند که زاویه به وجود آمده آن‌ها قابلیت برگشت‌پذیری از چرخ دنده داشته که به این عمل، ویژگی خود قفل شدگی گیربکس حلزونی می‌گویند. این قفل شوندگی در مشاغلی نظیر بالابرهای ساختمانی، وینچ و جرثقیل‌ها بسیار پرکاربرد است.

از ویژگی‌های دیگر گیربکس حلزونی می‌توان به وزن سبک، تعمیر و نگهداری راحت، عدم برگشت‌پذیری، مناسب برای مکان‌هایی با محدودیت مکانی، راه‌اندازی نرم بدون شوک، قابلیت تحمل گشتاور بالا نسبت به سایز و … اشاره کرد.

پیشنهاد خرید

گیربکس حلزونی سهند

1,250,000 تومان1,250,000 تومانخرید کنید

ویژگی های گیربکس هلیکال (شافت مستقیم)

یک راه دیگر برای شناخت مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی، بررسی ویژگی‌های گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم محسوب می‌شود. یکی از ویژگی‌های مهم گیربکس هلیکال، کمتر بودن چرخش محور خروجی نسبت به محور ورودی است. از دیگر ویژگی‌های این گیربکس می‌توان به استحکام بالای آن اشاره کرد که سطح مقاومت آن به قدری پیشرفته است که در بسیاری از صنایع از این گیربکس استفاده می‌شود. گشتاور بالا نیز یکی دیگر از ویژگی‌های گیربکس هلیکال به شمار می‌رود.

ویژگی های گیربکس هلیکال (شافت مستقیم)

از طرفی این گیربکس صنعتی هلیکال دارای عملکرد و طول عمر بالایی بوده و به همین علت از آن در صنایع سنگین استفاده می‌شود. یکی دیگر از ویژگی‌های مهم گیربکس هلیکال تولید صدای کم است. همچنین این گیربکس‌ها بازده بالایی داشته و در سرعت‌های بالا بدون هیچ نقصی قادرند که کار کنند. از دیگر ویژگی‌های این گیربکس می‌توان به صدا و لرزش کم، نسبت تبدیل‌های متنوع، تعمیر و نگهداری آسان و کم هزینه و… اشاره کرد.

مقایسه ساختار گیربکس هلیکال و حلزونی

گیربکس حلزونی و گیربکس شافت مستقیم از چندین جهت با یکدیگر در تفاوت هستند که این تفاوت می‌تواند از منظر عملکرد این دو نوع گیربکس، کاربرد آن‌ها در صنایع، محل نصب این دو نوع گیربکس و … باشد. در ادامه به مقایسه ساختار گیربکس هلیکال و حلزونی پرداخته‌ایم تا شما با مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی آشنا شوید:

  1. راندمان

یکی از تفاوت‌های مهم و اصلی دو گیربکس حلزونی و هلیکال راندمان این دو گیربکس است؛ زیرا گیربکس هلیکال با راندمان بالای 90 درصد، به عنوان یک گیربکس صنعتی کاربردی شناخته می‌شود. در کل راندمان گیربکس هلیکال نسبت به گیربکس حلزونی بیشتر است.

  1. نحوه اتصال به ورودی و خروجی

هر دو گیربکس حلزونی و هلیکال امکان اتصال مستقیم به الکتروموتور و دستگاه مصرف‌کننده توان را ایجاد می‌کنند که این اتصال با کمک شافت، هالو شافت و فلنج ممکن می‌شود؛ به همین دلیل به فضای کمتری جهت نصب جعبه دنده نیاز داریم و امکان استفاده از آن در دستگاه‌هایی نظیر نوار نقاله‌ها و میکسرهای کوچک ممکن است.

  1. چرخ دنده

یکی دیگر از مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی از نظر ساختار این دو گیربکس، چرخ دنده این دو گیربکس صنعتی است. گیربکس حلزونی از دو چرخ دنده آلومینیومی یا برنزی تشکیل شده است که از مقاومت و استحکام بالایی برخوردارند. در مقابل چرخ دنده‌های گیربکس هلیکال از نوع مورب و از جنس فولاد آلیاژی تشکیل شده‌ است.

  1. عدم برگشت پذیری

یک ویژگی مهم و منحصربه‌فرد گیربکس حلزونی، عدم برگشت‌پذیری این گیربکس بوده که این قابلیت و ویژگی این گیربکس را برای بالابرها و آسانسورها مناسب کرده است. در مقابل گیربکس هلیکال از این ویژگی برخوردار نبوده و از ترمز در این گیربکس برای ایجاد قابلیت برگشت‌پذیری استفاده می‌شود.

  1. نسبت تبدیل

نسبت تبدیل گیربکس در حقیقت یک مولفه بوده که بعد از توان موتور بسیار مهم است؛ به این دلیل که مشخص‌کننده میزان گشتاور خروجی بوده و یافتن گیربکس با نسبت تبدیل بالا به مانند گیربکس‌های هلیکال مشکل جدی محسوب می‌شود.

پیشنهاد خرید

گیربکس حلزونی Yilmaz

4,070,000 تومان4,070,000 تومانخرید کنید

معیارهای مهم انتخاب گیربکس

معیارهای مهم انتخاب گیربکس

با توجه به آنچه درباره مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی بیان شد، انتخاب بین این دو گیربکس برای شما راحت‌تر خواهد بود؛ اما ببینیم نکات مهم انتخاب یک گیربکس چیست:

  • نوع موتور متحرک و مشخصات آن
  • میزان بار شعاعی یا میزان بار محوری و موارد ایجاد آن
  • نوع ماشین جهت نصب گیربکس
  • توجه به شرایط کاری گیربکس نظیر گرد و غبار، آب و هوا و…
  • چگونگی آرایش محور انتقال قدرت
  • دمای محیط
  • توان و قدرت گیربکس
  • نسبت تبدیل
  • کنترل کیفی اجزای گیربکس
  • نوع دستگاه مورد استفاده
  • استاندارد بودن قطعات
  • تکنولوژی ساخت قطعات
  • و…

تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی

اگر قصد خرید گیربکس را دارید و در بین گیربکس حلزونی و هلیکال دچار تردید هستید، با ما در آگما همراه باشید تا تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی را بررسی کنیم.

صدای دستگاه

یکی از مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی صدای این دو گیربکس است که گیربکس هلیکال به دلیل طراحی خاص لرزش و صدای کمتری در زمان کار نسبت به سایر گیربکس‌ها دارد. در حالی که گیربکس حلزونی در حین کار بیشترین صدا را تولید می‌کند.

طول عمر مفید

گیربکس‌های هلیکال به دلیل درصد اصطکاک بالایی که برخوردار هستند در حین کار به قطعات فشار کمتری وارد کرده و در نتیجه این گیربکس صنعتی در مدت زمان طولانی می‌‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد و این یعنی اینکه طول عمر بالاتری نسبت به گیربکس حلزونی دارد.

راندمان دستگاه

یکی دیگر از مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی راندمان این دو دستگاه محسوب می‌شود. در حالت کلی راندمان گیربکس هلیکال بیشتر از گیربکس حلزونی است. دلیل این قضیه به نوع چرخ دنده‌ها و بیشتر بودن سطح تماس بین آن‌ها ربط دارد.

عدم برگشت پذیری

یک ویژگی مهم گیربکس حلزونی همان‌طور که در این مطلب بیان شد، عدم برگشت‌پذیری این گیربکس است. عدم برگشت‌پذیری به این معنا است که اگر نیروی مکانیکی منبع قطع شود، چرخ دنده‌ها برگشت نخواهند کرد. این در حالی است که گیربکس هلیکال این ویژگی را نداشته و این یکی از مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی محسوب می‌شود.

پیشنهاد خرید

گیربکس حلزونی شاکرین

2,500,000 تومان2,500,000 تومانخرید کنید

جمع بندی

خرید گیربکس هلیکال

داشتن آگاهی نسبت به مشخصات و ویژگی‌های فنی هر کدام از دو گیربکس صنعتی حلزونی و هلیکال برای حصول بهره‌وری بهینه و عملکرد بهتر دستگاه‌های صنعتی بسیار مهم است. به همین منظور ما در آگما این مقاله را به دو گیربکس حلزونی و هلیکال اختصاص دادیم و پس از معرفی این دو محصول مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی را با شما به اشتراک گذاشتیم تا خرید راحتی داشته باشید.

برای خرید گیربکس صنعتی حلزونی و هلیکال می‌توانید از مشاوران ما در فروشگاه آگما کمک بگیرید؛ زیرا کارشناسان مجرب ما در این مجموعه می‌توانند بر اساس نیاز پروژه کاری، بهترین نوع گیربکس را به شما معرفی کنند. شما می‌توانید با تکیه بر دانش فنی کارشناسان ما اجرای پروژه‌های صنعتی خودتان را با ما با بهترین عملکرد و بازدهی تجربه کنید.

سوالات متداول

  • مهمترین تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی چیست؟

این دو گیربکس از جهات مختلفی مانند طراحی، صدای دستگاه، راندمان، چرخ دنده، نحوه اتصال، نسبت تبدیل، عدم برگشت‌پذیری و… با یکدیگر در تفاوت هستند.

  • گیربکس حلزونی بخریم یا هلیکال؟

شما برای خرید این دو محصول می‌توانید از مشاوره کارشناسان ما بهره ببرید تا خرید متناسب با پروژه خود داشته باشید.

  • ویژگیهای گیربکس حلزونی چیست؟

مقاومت و طول عمر بالا و خاصیت قفل شوندگی از ویژگی‌های این گیربکس است.

بیشتر بخوانید:

وظیفه گیربکس چیست

معرفی انواع گیربکس صنعتی

بررسی تفاوت گیربکس آسانسور و موتور گیرلس

مشخصات و قیمت گیربکس حلزونی موتوواریو

گیربکس کرانویل پینیون چیست و چه کاربردی دارد؟

بررسی کاتالوگ موتور گیربکس sew به همراه انواع آن و لیست قیمت ها

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *