مجله آگما

دیزل ژنراتور دائم کار چیست؟

دیزل ژنراتور دائم کار چیست؟

همه ما می‌دانیم که برق یک انرژی بسیار حیاتی در زندگی روزمره است که بدون آن بسیاری از کسب و کارها تعطیل خواهند شد؛ زیرا ممکن است بتوانیم نبود برق را برای ساعاتی در خانه طاقت بیاوریم، اما نبود و قطع این انرژی مهم برای بسیاری از صنایع یک مشکل و معضل بزرگ تلقی می‌شود که می‌تواند این صنایع را با خسارت مالی زیادی روبرو کند. به‌ همین دلیل محصولی به ‌نام ژنراتور ابداع شده است که این مشکل صنایع را حل کند. البته انواع ژنراتور وجود دارد؛ اما پرفروش‌ترین و پرطرفدارترین نوع آن ژنراتور دائم کار است. به ‌همین منظور ما در آگما این مقاله را به توضیح اینکه دیزل ژنراتور دائم کار چیست، اختصاص داده‌ایم.

دیزل ژنراتور دائم کار نوعی دستگاه الکتریکی به ‌شمار می‌رود که قادر است انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. این ژنراتور همان‌طور که از نامش مشخص است، بدون وقفه و به ‌صورت دائم در حال کار بوده و به ‌دلیل مزایا و ویژگی‌های خاصش در کاربردهای گوناگونی نظیر تأمین برق اضطراری، تولید برق در نیروگاه‌های برق خورشیدی و بادی و … مناسب خواهد بود. از انواع ژنراتور دائم کار می‌توان به ژنراتور گازوئیلی، ماینر، خانگی و کوچک اشاره کرد که در این مطلب به شرح این محصولات خواهیم پرداخت.

ژنراتور دائم کار (Continuous Diesel Generator) چیست؟

در مورد اینکه دیزل ژنراتور دائم کار چیست، می‌توان گفت که این دستگاه الکتریکی نوعی ژنراتور برق به ‌شمار می‌رود که جهت تولید برق مداوم و طولانی ساخته شده است تا در زمان قطعی برق در صنایع مختلف بتوان از آن استفاده مداوم داشت.

ژنراتور دائم کار (Continuous Diesel Generator) چیست؟

منبع نیروی اولیه ژنراتورهای دائم کار موتور دیزلی است و این ژنراتورها نسبت به ژنراتورهای معمولی ظرفیت بالاتری دارند. در ضمن ژنراتور دائم کار دارای ساختاری قوی‌تر نسبت به ژنراتورهای معمولی بوده و مجهز به سیستم خنک‌کننده، روان‌سازی و عایق‌بندی است تا بتواند به‌ صورت مداوم کار کند.

آیا می توان از تمام ژنراتور ها به صورت دائم استفاده کرد؟

برای درک بیشتر اینکه دیزل ژنراتور دائم کار چیست، می‌خواهیم بررسی کنیم و ببینیم که آیا ژنراتورهای دیگر نیز می‌توانند مانند ژنراتور دائم کار به‌ صورت مدام در حال کار باشند یا خیر.

جواب این سوال خیر است؛ زیرا ژنراتورهای دیگر برای کار دائم طراحی و ساخته نشده‌اند. بیشتر ژنراتورهای اضطراری و خانگی جهت استفاده موقتی مانند زمانی که برق قطع است و نیاز به تأمین برق داریم، طراحی شده‌اند. از طرفی ژنراتورهای موقتی دارای ساختار سبک و ساده بوده و قیمت ارزان‌تری دارند.

این در حالی است که ژنراتورهای صنعتی و دیزلی دائم کار برای تأمین برق برای طولانی مدت ساخته می‌شوند و از نظر ساختاری نسبت به ژنراتورهای دیگر قوی‌تر بوده و مجهز به سیستم خنک‌کننده مناسب برای کارکرد دائم هستند.

همه چیز درباره ژنراتور دائم

برای اینکه به ‌صورت کامل و جامع بدانید دیزل ژنراتور دائم کار چیست، بهترین کار این است که همه چیز را درباره این محصول بررسی کرده و اطلاعات دقیقی درباره ژنراتور دائم کار کسب کنید تا در زمان تهیه این دستگاه انتخاب مناسب با نیاز خود داشته باشید.

همان‌طور که بیان شد، قطعی موقت برق برای منازل مشکل تلقی نمی‌شود؛ اما سبب تعطیلی و ضرر فراوانی به کسب و کارها خواهد شد. در این میان یک وسیله کمک‌کننده برای صنایع مختلف در زمان قطعی برق، ژنراتور است؛ اما هر ژنراتوری مناسب کسب و کارها نبوده و نیاز است که حتماً از ژنراتور دائم کار استفاده شود.

همه چیز درباره ژنراتور دائم

زیرا این ژنراتور همان‌گونه که از نامش مشخص است، به ‌شکل ممتد و دائم کار می‌کند و شما هیچ وقفه‌ای در روند کار این دستگاه نخواهید دید. در حقیقت ژنراتور دائم کار را به ‌گونه‌ای طراحی کرده‌اند که بدون هیچ مشکلی به ‌صورت دائم انرژی برق مورد نیاز را تأمین کند.

از طرفی ژنراتور دائم کار با حداکثر توان خروجی خود کار می‌کند و اغلب خروجی این ژنراتور بدون نوسان است. همچنین در زمان استفاده از ژنراتور دائم کار بابت افت ولتاژ نگران نخواهید شد؛ زیرا راندمان کاری این محصول به ‌شکل صد در صد بوده و قادر است تحت بارهای سنگین نیز به ‌صورت شبانه‌روزی کار کند.

مزایای ژنراتورهای دائم کار

تا این قسمت از مطلب دیزل ژنراتور دائم کار چیست، با این دستگاه آشنا شدید؛ اکنون قرار است مزایای این ژنراتور را با شما به اشتراک بگذاریم که به شرح زیر هستند:

  • ژنراتور دائم کار به ‌صورت ممتد و پیوسته می‌تواند کار کند.
  • این دستگاه برای اماکنی که به شبکه برق دسترسی ندارند، یک گزینه مناسب است.
  • این ژنراتورها در نبود برق و شرایط اضطراری بسیار قابل اعتماد هستند.
  • ژنراتور دائم کار می‌تواند بارهای سنگین را تحمل کند.
  • این دستگاه مصرف انرژی را تنظیم می‌کند.
  • طول عمر این ژنراتورها بالا است.
  • برق مورد نیاز را با کیفیت بالایی به کاربر ارائه می‌دهند.
  • در دراز مدت بازده سرمایه‌گذاری را برای کاربر فراهم خواهد کرد.
  • مانع تعطیلی در صنایع مختلف است.
  • حتی در صورت کارکرد دائمی و شبانه‌روزی نیز داغ نمی‌کنند.
  • و…

قیمت ژنراتور دائم کار

قیمت ژنراتور دائم کار در بازار داخلی دارای نوسان است و عوامل مختلفی نظیر نوع و مدل ژنراتور، قدرت موتور ژنراتور دائم کار، کیفیت سیستم خنک کاری این دستگاه، برند تولیدکننده، اندازه و… بر قیمت این دستگاه تأثیرگذار هستند.

با توجه به اینکه هر فروشگاهی برای این محصول قیمت متفاوتی را در نظر گرفته است و در ضمن انواع مختلفی از دیزل ژنراتور دائم کار وجود دارد که باید با توجه به نیاز خود در صدد انتخاب برآیید، بهتر است جهت کسب اطلاع از قیمت ژنراتور دائم کار و تهیه آن از طریق سایت آگما اقدام فرمایید.

تفاوت ژنراتور دائم کار با سایر ژنراتورها

احتمالاً تا این بخش از مقاله دیزل ژنراتور دائم کار چیست تا حدودی با این محصول و تفاوت آن با ژنراتورهای دیگر آشنا شده‌اید؛ اما ما در ادامه قرار است شما را با تفاوت‌های اصلی این دستگاه الکتریکی با سایر ژنراتورها بیشتر آشنا کنیم.

قطعاً تفاوت اصلی ژنراتور دائم کار با ژنراتورهای دیگر در این است که این محصول به‌ صورت ممتد و طولانی کار کرده و می‌تواند برق مورد نیاز را تأمین کند. این ژنراتور دارای طراحی خاصی بوده و به‌ همین دلیل نسبت به ژنراتورهای دیگر گران‌تر است.

تفاوت دیگر این است که ژنراتور دائم کار جهت تأمین برق به ‌شکل ممتد و طولانی به 50 درصد از توان خود نیاز دارد؛ در حالی که دیگر ژنراتورها از 75 درصد توان خود استفاده می‌کنند. از طرفی اورهال در ژنراتور دائم کار در حدود 10000 ساعت و در ژنراتورهای دیگر حدود 1200 ساعت خواهد بود. منظور از اورهال برگشت به تنظیمات کارخانه است.

همچنین ژنراتورهای دائمی مدام در حال کار و تأمین برق مورد نیاز هستند و به‌ همین علت اصطکاکی که میان قطعات این دستگاه ایجاد خواهد شد، بیشتر از سایر ژنراتورها است و این قضیه یکی دیگر از تفاوت‌های ژنراتور دائم کار با ژنراتورهای دیگر محسوب می‌شود.

انواع ژنراتور دائم کار و مکان مورد استفاده

انواع ژنراتور دائم کار و مکان مورد استفاده

در شرح اینکه دیزل ژنراتور دائم کار چیست و انواع آن کدامند، می‌توان بیان کرد که این ژنراتور با توجه به نوع طراحی و مکانیزم عمل به انواع گوناگونی قابل تقسیم است که عبارتند از:

ژنراتور گازسوز گازوئیلی

ژنراتور گازسوز گازوئیلی یکی از انواع ژنراتور دائم کار محسوب می‌شود که به یک منبع گازی بدون وقفه اتصال دارد؛ بنابراین این ژنراتور نمی‌تواند دچار کمبود سوخت شود. این ژنراتور در حالت معمولی قادر است تا به میزان 8 الی 12 ساعت خروجی برق ارائه دهد که اگر اقدام به تقویت سیستم خنک‌کاری و دیزل موتور این ژنراتور کنید، می‌توانید به‌ صورت دائم کار گازوئیلی از آن بهره ببرید.

ژنراتور ماینر

نکته مهم در استفاده از ژنراتور ماینر این است که ورودی برق این دستگاه به ‌هیچ عنوان نباید دچار نوسان شود. همین قضیه سبب شده است تا کاربران جهت راه‌اندازی برخی از ماینرها از ژنراتورهای گازسوز بهره ببرند؛ در این صورت دیگر جهت تأمین سوخت مورد نیاز نگرانی باقی نمی‌ماند.

ژنراتور خانگی

ژنراتور دائم کار خانگی محصولی است که در مقایسه با انواع دیگر ژنراتور دائم کار از توان کمتری برخوردار خواهد بود. این محصول بیشتر به‌ صورت تک فاز تولید می‌شود و به ‌همین صورت نیز از آن استفاده می‌کنند. از طرفی چون فشار گاز در ژنراتور دائم کار خانگی برابر با 1.2 پوند است، این محصول بسیار پرکاربرد خواهد بود.

ژنراتور کوچک

ژنراتور کوچک نیز یکی از انواع دیگر دیزل ژنراتور دائم کار است که دارای توان زیر 10 کیلو وات بوده و در دسته ژنراتورهای کوچک موتور برق‌های گازسوز قرار دارد. ژنراتور کوچک نیز تک فاز بوده و فشار گاز آن 1.2 پوند است و در کارگاه‌های صنعتی کاربرد خواهد داشت.

موتور ژنراتورهای دائم کار

در شناخت بیشتر اینکه دیزل ژنراتور دائم کار چیست، می‌توان گفت این دستگاه‌ها به ‌علت دائم کار بودن دارای مخازن روغن بزرگ‌تری هستند تا موتور آن خاموش نشود. همچنین در شناخت و معرفی بیشتر این محصول می‌توان گفت که در رابطه با موتور این مدل ژنراتور، نوع مدل سیستم خنک‌کننده استفاده شده است تا راندمان و طول عمر موتور این ژنراتور افزایش یابد.

موتور ژنراتورهای دائم کار

جمع بندی

از آنچه در مطلب دیزل ژنراتور دائم کار چیست، بیان شد به این نتیجه می‌رسیم که قطعی برق در صنایع مختلف می‌تواند ضررهای جبران‌ناپذیری به این صنایع برساند و نیاز است که در زمان قطعی برق یا در دسترس نبودن شبکه برق شهری از دستگاهی به ‌نام ژنراتور دائم کار استفاده کنیم. از مزایای این ژنراتور این است که در نبود برق و شرایط اضطراری بسیار قابل اعتماد بوده و برق را با کیفیت بالایی ارائه می‌دهد. از انواع این ژنراتور هم می‌توان به ژنراتور دائم کار گازسوز گازوئیلی، ماینر، خانگی و کوچک اشاره کرد که ویژگی‌ها و کاربرد هر کدام در این مطلب بیان شد. انتخاب ژنراتور دائم کار مناسب با کاربرد مد نظر شما، نیازمند بررسی دقیق و مشورت با متخصصین این حوزه است و شما می‌توانید برای راهنمایی در این زمینه از مشاوره کارشناسان مجرب آگما برای انتخاب بهتر و مناسب‌تر این دستگاه بهره ببرید.

سوالات متداول

  • چرا ژنراتورهای دائم کار دارای عمر بالایی هستند؟

ژنراتورهای دائم کار با سرعت پایین و دور ثابت کار می‎‌کنند و به‌ همین دلیل دارای طول عمر و ماندگاری بالایی هستند.

  • کاربردهای ژنراتور دائم کار چیست؟

از جمله کاربردهای دیزل ژنراتور دائم کار می‌توان به کاربرد این دستگاه در نیروگاه‌ها، صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، کشاورزی، تمامی کارخانه‌ها، صنایع راه‌سازی، رستوران‌ها و… اشاره کرد.

  • آیا ژنراتورهای دائم کار گرانتر از سایر ژنراتورها هستند؟

با توجه به ویژگی‌های این دستگاه می‌توان گفت که بله، قیمت این ژنراتور نسبت به سایر ژنراتورها گران‌تر است.

بیشتر بخوانید:

تفاوت الکتروموتور و ژنراتور چیست؟

بهترین برند دیزل ژنراتور در بازار داخلی

نحوه انتخاب صحیح ژنراتور مناسب چگونه است؟

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.