مجله آگما

انواع الکتروموتور ها از نظر کارکرد و کاربرد آن ها درصنایع مختلف

موتور الکتریکی

مکانیزم الکترومکانیکی که می تواند انرژی های الکتریکی را به مکانیکی تبدیل کند به نام الکتروموتور شناخته می شود. موتور ها دستگاه هایی هستند که نیروی چرخشی تولید می کنند. فعل و انفعال میدان های الکتریکی و مغناطیسی برای عملکرد یک الکتروموتور بسیار مهم است. انواع الکتروموتور های مختلفی وجود دارند که در ادامه بررسی خواهند شد.

موتور های الکتریکی

موتور های الکتریکی

الکتروموتور ها چگونه به وجود آمدند و کارکرد آن ها چگونه است؟

مایکل فارادی دانشمند و فیزیک دان برجسته ای بود که در اختراع و توسعه موتور های الکتریکی سهم عظیمی داشت. به دنبال آن، عملی کردن ساخت الکتروموتور ها در سال 1872 اتفاق افتاد. هنگامی که در نمایشگاه وین یکی از ژنراتورهای نمایش داده شده؛ پس از متصل شدن ناخواسته به ژنراتور دیگر شروع به چرخش خود به خود کرد، از این حرکت یک نکته به دست آمد. دقیقا اصولی که برای ژنراتور ها کارساز هست برای موتور ها نیز پاسخگو می باشد. ژنراتورها انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند، در حالی که انواع الکتروموتور انرژی الکتریکی را به چرخشی و انواع مختلف انرژی مکانیکی تبدیل می کنند.

موتورها و ژنراتورها با وجود این که وظایف یکسانی ندارند، از نظر طراحی و عملکرد ویژگی های یکسان زیادی دارند. الکتروموتور ها نیروی مکانیکی واقع در روتور یا استاتور در اطراف شفت را با استفاده از جریان الکتریکی برای تولید میدان‌های مغناطیسی دوار ایجاد می‌کنند. برای تبدیل انرژی الکتریکی به انفجارهای شدید نیرو و تولید انرژی دینامیکی ،  موتورهای متعددی از همان مدل اولیه استفاده می‌کنند.

الکتروموتور ها

الکتروموتور ها

 لیست انواع الکتروموتور ها و ویژگی جانبی آن ها

موتورهای الکتریکی امروزه بیشتر از هر زمان دیگری از سازگاری و تنوع بالایی برخوردار هستند. هنگام برنامه ریزی یک سیستم کنترل حرکت، انتخاب موتور بسیار مهم است. موتور باید با هدف و اهداف عملکرد کلی سیستم هماهنگ باشد.   انواع مختلفی از الکتروموتور ها هستند که با توجه به نیاز خود می توانید آن ها را انتخاب کنید.

الکتروموتور های AC

جریان متناوب توسط موتور AC به نیروی مکانیکی تبدیل می شود. الکتروموتورهای سنکرون، القایی و موتورهای خطی سه نوع از این موتور ها هستند. الکتروموتورهای AC بیشترین استفاده را در تجارت دارند زیرا مزایای مختلفی را از جمله موارد زیر ارائه می دهند:

  • طور کلی طول عمر بیشتری دارند
  • نیاز به نگهداری کمی دارند
  • ساخت آن ها ساده است

موتور های DC

موتور DC به گونه ای هستند که نیروی الکتریکی DC را به نیروی مکانیکی تبدیل می کند. عملکرد آن ها به گونه ای بوده که وقتی هادی حامل جریان الکتریکی در میدان مغناطیسی قرار می گیرد، نیرو به آن وارد شده و در نتیجه گشتاور به وجود می آید. الکتروموتورهای DC که از انواع الکتروموتور همچنین در تنظیمات صنعتی بسیار رایج هستند زیرا بسته به فرمت، مزایای قابل توجهی را ارائه می دهند:

  • دقیق و سریع هستند
  • سرعت آن ها با تغییر ولتاژ قابل تغییر خواهد بود
  • نصب آسانی دارند. حتی در سیستم هایی که ساده و با باتری هستند.

برخی از موتور های خاص نیز وجود دارند که عملکرد متفاوتی نسبت به این دو نوع دارند. موتور های یونیورسال، پله ای، خطی، ترکیبی و رلوکتانسی از جمله این الکتروموتور ها هستند.

انواع الکتروموتور

انواع الکتروموتور

کدام الکتروموتور از انواع دیگر آن ها قوی تر است؟

موتورهای AC معمولاً قدرتمندتر از موتورهای DC هستند زیرا می توانند گشتاور بیشتری را با جریان بالاتر ایجاد کنند. از طرف دیگر الکتروموتورهای DC از کارایی بیشتری برخوردار بوده و از انرژی که به آن ها وارد می شود بیشتر استفاده می کنند. موتورهای AC و DC در اندازه ها و قدرت های مختلف برای فراهم کردن نیازهای برق هر صنعتی موجود هستند.

خرید  الکتروموتور و جمع بندی

همان طور که اشاره شد الکتروموتور ها از قدرت و کارکرد مناسبی برای انواع صنایع برخوردار هستند.آن ها در انواع وسایل و صنایع کوچک و بزرگ یافته می شوند. انواع مدرن الکتروموتور ها می توانند قدرت مکانیکی مناسبی را برای مصارف صنعتی فراهم کنند. برخی از انواع موتور های الکتریکی در نحوه چیدمان رسانا ها و میزان و نحوه کارکرد با هم متفاوت هستند. برای خرید الکتروموتور از شرکت آریا گشتاور مانا نماینده انواع الکتروموتورها می توانید پس از بررسی های لازم در رابطه با انتخاب الکتروموتور مناسب، مدل انتخابی خود را از طریق تماس با ما خریداری کنید.

 

محصولات مرتبط:

الکتروموتور موتوژن

الکتروموتور الکتروژن

مقالات مرتبط:

بهترین گزینه برای خرید الکتروموتور اصل آلمانی

الکتروموتور زیمنس سعدی

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.