سوالات متداول درباره ی پمپ عمودی یا افقی طبقاتی:
پمپ طبقاتی از دسته پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز می باشند. این پمپ ها به صورت جا به جایی غیر مثبت هستند، یعنی با چرخیدن پروانه پمپ توسط الکتروموتور یا دینام انرژی جنبشی به سیال منتقل شده و با افزایش فشار، سیال به بیرون پمپ می گردد. در برخی از پمپ های سانتریفیوژ طبقاتی افقی یا عمودی سیال به سمت بالا و بر خلاف جهت جاذبه زمین پمپ می شود. به همین دلیل پمپ های گریز از مرکز طبقاتی در صنایع بسیار پر کار برد می باشند. به جرات می توان گفت بیش از 90 درصد پمپ های مصرفی در صنعت سانتریفیوژ می باشد. به خاطر این که پمپ های سانتریفیوژ مقدار مشخصی از دبی آب را در فشار ثابت در هر موقعیتی تولید می کنند، در دسته ی پر مصرف ترین پمپ های صنعتی قرار گرفته اند.
پمپ های طبقاتی یا Multistage pump به دلیل استفاده از چندین پروانه و دیفیوزر با این نام شناخته می شوند. در این پمپ ها ابتدا سیال وارد پروانه و دیفیوزر ابتدایی شده و تحت فشار قرار می گیرد و سپس با گذشتن از پروانه و دیفیوزرهای بعدی فشار سیال خروجی افزایش میابد. گروه صنعتی آگما با چندین سال تجربه در تعمیر پمپ طبقاتی، شما را در زمینه تعمیرات پمپ نیز راهنمایی می کند. فروش انواع پمپ طبقاتی استیل، پمپ طبقاتی عمودی پمپیران، پمپ طبقاتی پنتاکس، قطعات پمپ طبقاتی در گروه صنعتی آگما. برای اطلاع از قیمت پمپ طبقاتی پمپیران با ما تماس بگیرید.
اجزا پمپ طبقاتی افقی و عمودی به صورت کلی به این شکل می باشد:
پمپ های طبقاتی افقی یا عمودی در سایز های 1 اینچ تا 10 اینچ طراحی می گردند. این پمپ ها تا حداکثر فشار 35 بار کارایی دارند. الکتروموتورهای کوپل شده به پمپ های سانتریفوژ طبقاتی دور ثابت با دورهای 1500 و 3000 دور بر دقیقه می باشد. جنس بدنه پمپ های گریز از مرکز طبقاتی استیل یا چدن می باشد و جنس پروانه این پمپ ها نیز استیل و چدن یا پلیمر است. در بعضی از کاربری ها برای افزایش فشار آب، پمپ های طبقاتی عمودی را به صورت موازی کوپل می کنند. همچنین برای جا به جایی آب شور از پمپ های طبقاتی عمودی یا افقی با بدنه و یا پایه استیل استفاده می شود.
در پمپ های مولتی استیج با پروانه پلیمری سیال با دمای کمتر از 50 درجه سانتی گراد مناسب می باشد ولی برای پمپ ها با پروانه چدن یا استیل با توجه به نوع سیل مکانیکی دما سیال می تواند تا 110 درجه سانتی گراد بالا برود. پمپ های سانتریفیوژ طبقاتی دما های پایین تا منفی 10 درجه سانتی گراد را نیز می توانند تحمل کنند. از دیگر مزایای این پمپ می توان به هزینه تعمیرات و نگهداری پایین، فضای اشغالی کم، طراحی ساده اشاره کرد. البته پمپ های طبقاتی عیوبی هم دارند که نمی توانند به صورت عادی فشار و دبی بالا را تامین کنند. نکته قابل توجه در پمپ های طبقاتی این است که با افزایش تعداد طبقات هد نیز با ضریب برابری بالا نمی رود. دلیل این امر هم اصطکاک و سایش قطعات پمپ می باشد.
در تمامی پمپ ها ابتدا کاربر باید از میزان ارتفاع یا هد و همچنین میزان آبدهی یا دبی مطلع باشد. پس از آن با توجه به نوع سیال و فضای کارکرد و همچنین شرایط خاص کار، با توجه به متغییر های موجود در کاتالوگ محصول پمپ مناسب را از بین مدل های مختلف انتخاب می کنیم. مشاورین گروه صنعتی آگما همراه شما هستند تا شما را در انتخاب مناسب ترین پمپ طبقاتی راهنمایی کنند. قیمت پمپ طبقاتی بر اساس تعداد طبقات به کار رفته در ساختار، جنس متریال بدنه و پروانه پمپ و همچنین توان الکتروموتور و برند و کشور سازنده تعیین می شود.