مجله آگما

تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی

تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی

امروزه برای افزایش فشار سیالات و آبرسانی مناسب از پمپ‌های سانتریفیوژ در مصارف ساختمانی و صنایع مختلف استفاده می‌شود که از مهم‌ترین و پرکاربردترین محصولات برای ضریب بازدهی پمپ به صورت چشمگیری به حساب می‌آید. پروانه پمپ‌های سانتریفیوژ در متریال و جنس‌های مختلفی مانند برنج، استیل، پلاستیک، چدن و… تولید می‌شوند تا در شرایط خاصی به کار روند. با بررسی تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی می‌توانید بهترین گزینه را متناسب با نیاز خود خریداری کنید.

عملکرد اساسی و اصلی الکتروپمپ‌ها توسط پروانه با ایجاد انرژی جنبشی انجام می‌شود و افزایش فشار آب و هدایت آن بر عهده پروانه است. در عملیات پمپاژ آب، مایعات تماس مستقیمی با پروانه دارند؛ به همین دلیل جنس پروانه تأثیر بسیار زیادی در عملکرد و کارایی پمپ خواهد داشت. برای اینکه بتوانید گزینه مناسبی را انتخاب کنید، پیشنهاد می‌شود که در ادامه همراه ما باشید تا تفاوت پروانه‌های برنجی و پلاستیکی را بررسی کنیم.

پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی چه تفاوتی دارند؟

پمپ‌های پروانه برنجی و پلاستیکی تفاوت زیادی با یکدیگر دارند که این موضوع باعث استفاده از آن‌ها در مصارف گوناگون شده است. از تفاوت عمده آن‌ها می‌توان به مواردی مانند وزن، میزان استحکام، هزینه، طول عمر، میزان آبدهی و… اشاره کرد. در ادامه به بررسی کامل‌تر تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی پرداخته‌ایم که عبارتند از:

پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی چه تفاوتی دارند؟

مواد ساخت

پمپ‌های پروانه پلاستیکی از پلاستیک‌های مهندسی که استحکام مناسبی دارند ساخته می‌شوند و در اکثر موارد سبک‌تر از فلزات هستند؛ به همین دلیل در سیستم‌هایی که نیاز به جابه‌جایی وجود دارد از این مواد استفاده می‌شود.

پمپ‌های پروانه‌ای برنجی از جنس روی و مس بوده و مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر زنگ‌زدگی دارند. این محصول را برای محیط‌هایی به کار می‌برند که پمپ‌ها تحت فشار بالا و دمای زیاد هستند.

تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی؛ بررسی وزن

مهم‌ترین مزیت پروانه‌های پلاستیکی قیمت پایین و مناسب آن‌ها نسبت به پروانه برنجی است؛ به همین دلیل پمپ‌های آبی که مجهز به پروانه پلاستیکی هستند گزینه مقرون‌به‌صرفه‌تری به حساب می‌آیند. همچنین، پروانه‌های پلاستیکی وزن سبکی دارند و حمل‌ و نقل و راه‌اندازی این پروانه‌ها بسیار راحت‌تر خواهد بود.

بررسی دما

پروانه‌های پلاستیکی در برابر دماهای بالا مقاومت بسیار کمتری نشان می‌دهند و در صورت استفاده در محیط‌هایی که دمای بالایی دارند کارایی کاهش یافته و احتمال تغییر شکل نیز وجود خواهد داشت. پمپ‌های پروانه‌ای پلاستیکی در دماهای بالا بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل در سیال‌هایی که دما بیش از حد باشد از پمپ‌های پروانه‌ای برنجی استفاده می‌شود.

استحکام

تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی در استحکام نیز نمایان است. اگر ذرات معلق در آب وجود داشته باشد، آسیب‌پذیری پروانه پلاستیکی بیشتر خواهد بود، اما پمپ‌های پروانه‌ای برنجی مقاومت بسیار بالایی در برابر ذرات معلق، زنگ‌زدگی، خوردگی و… دارند.

  • طول عمر

اگر به دنبال پمپ‌های پروانه‌ای با طول عمر بالا هستید، پمپ‌های پروانه‌ای برنجی گزینه مناسب‌تری به حساب می‌آیند؛ چرا که این محصولات استحکام بسیار بالایی را نسبت به پروانه پلاستیکی ارائه می‌دهند و در نتیجه طول عمر بیشتری دارند.

میزان آبدهی

پمپ‌های پروانه برنجی نیروی گریز از مرکز بیشتری را نسبت به پمپ‌های پروانه پلاستیکی بر سیال وارد می‌کنند و این امر باعث افزایش چشمگیری در بازدهی پمپ از نظر دبی و هد می‌شود. در واقع برتری پمپ‌ پروانه برنجی در مقایسه با پروانه پلاستیکی در ارتفاع آبرسانی و میزان آبدهی است.

پمپ پروانه پلاستیکی

هزینه

تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی از نظر هزینه بدین صورت است که پمپ‌های پروانه‌ای پلاستیکی ارزان‌تر هستند و برای افرادی که بودجه محدودی دارند گزینه مناسبی به حساب می‌آیند. پمپ‌های پروانه‌ای برنجی گران‌تر بوده و دلیل آن کارایی فوق‌العاده و دوام بالا در شرایط سخت است.

مقایسه پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی

پمپ‌های پروانه‌ای برنجی از نظر دوام و استحکام در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی بسیار خوب عمل کرده و نسبت به پروانه‌های پلاستیکی طول عمر بیشتری را ارائه می‌دهند. در دماهای بالاتر نیز پمپ‌های پروانه‌ای برنجی انتخاب مناسب‌تری به حساب می‌آیند و در محیط‌های گرم و صنعتی به کار می‌روند. تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی در وزن و قیمت نیز دیده می‌شود. قیمت پمپ‌های پروانه برنجی نسبت به پمپ‌های پروانه پلاستیکی بالاتر است و به دلیل حمل‌ونقل و راه‌اندازی دشوارتر در موارد صنعتی کاربرد دارند.

برای انتخاب از بین پروانه پلاستیکی و برنجی لازم است پارامترهای مختلفی مانند میزان بودجه، کیفیت و دمای آب، نوع کاربری و… را در نظر داشته باشید. پروانه پلاستیکی برای مصارف خانگی که آبی با دمای پایین‌تر و تمیزتر دارند انتخابی مناسب است. در مقابل، مصارف صنعتی که نیازمند استحکام و تحمل حرارت بالایی هستند، پروانه برنجی انتخابی ایده‌آل‌تر به حساب می‌آید.

تفاوت تاثیر دمای سیال در پمپ پروانه پلاستیکی و برنجی

از مهم‌ترین تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی می‌توان به دمای سیال اشاره کرد. سیال‌های پمپاژ شده دارای دمای مختلفی هستند؛ به‌ عنوان مثال اگر دمای سیال 120 درجه سانتی‌گراد باشد، پروانه‌های پلاستیکی که از جنس نوریل هستند در برابر دمای بیش از حد تغییر حالت می‌دهند و به مرور کارایی آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده و در نهایت غیرقابل مصرف می‌شوند. در چنین شرایطی بهتر است از پروانه برنجی استفاده کنید تا دچار آسیب نشود.

تفاوت تاثیر دمای سیال در پمپ پروانه پلاستیکی و برنجی

تفاوت پمپ پروانه برنجی و پلاستیکی در مواد قابل پمپاژ

مواد پمپاژ تأثیر بسیار زیادی در انتخاب جنس پروانه پمپ دارند؛ برای مثال در مواقعی که پمپ‌های پروانه برنجی در معرض موادی مانند فاضلاب، آب دریا، کلر و سایر مواد شیمیایی قرار می‌گیرند، دچار فرسایش می‌شوند. در حالی‌ که پمپ‌هایی با پروانه پلاستیکی قابلیت پمپاژ سیالات اسیدی و بازی را دارند و دچار خوردگی نخواهند شد.

با توجه به تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی اگر قصد پمپاژ سیالاتی با مواد سنگین و غلیظ دارید توصیه می‌شود که از پمپ‌هایی با پروانه‌های برنجی استفاده کنید؛ چرا که به دلیل استحکام بالا، مواد سفت، تیز و سنگین را بدون شکستگی و فرسودگی انتقال می‌دهند.

تفاوت کاربرد پمپ پروانه پلاستیکی با برنجی

اگر بخواهیم تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی را از نظر کاربرد بررسی کنیم، پروانه‌های پلاستیکی به دلیل قیمت مناسب، وزن سبک و بهداشتی بودن انتخاب مناسب‌تری برای مصارف خانگی، پردازش مواد غذایی، تصفیه آب، پردازش مواد دارویی و… به حساب می‌آیند.

پمپ‌های پروانه برنجی که شامل پمپ‌های صنعتی و مستغرق هستند گزینه ایده‌آل‌تری برای صنایع بوده و می‌توانند سیالات سنگین و جامد را به راحتی انتقال دهند. از جمله کاربردهای مهم پمپ‌های پروانه برنجی در سیستم‌های گرمایشی، صنایع نفت، کشتیرانی، تهویه و… است.

تاثیر جنس پروانه در اثر کاویتاسیون

پدیده کاویتاسیون تأثیر بسیار زیادی بر فلزات محیط وارد می‌کند و با خوردگی، ساییدگی و سایر موارد باعث تخریب آن‌ها می‌شود. تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی در برابر آسیب‌پذیری تحت کاویتاسیون بدین صورت است که پروانه برنجی و قطعات داخلی آن بر اثر این پدیده دچار خوردگی بسیار زیادی می‌شوند، اما پروانه‌های پلاستیکی کمترین آسیب‌ را می‌بینند.

تاثیر جنس پروانه در اثر کاویتاسیون

پیشنهاد خرید

دوزینگ پمپ سکو (Seko)

8,000,000 تومان8,000,000 تومانخرید کنید

تاثیر جنس پروانه بر راندمان پمپ

پروانه‌های برنجی نسبت به پروانه‌های پلاستیکی سنگین‌تر هستند و این کمیت تأثیرات منفی بر بازدهی پمپ دارد. وزن بیشتر باعث تغییر زاویه در بلبرینگ‌های الکتروموتور شده و در نهایت عملکرد پمپ را مختل می‌کند. به این منظور و با در نظر داشتن تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی برای مصارف خانگی که در طول روز تعداد روشن و خاموش شدن بیش از 100 بار است، توصیه می‌کنیم که از پمپ‌های پروانه پلاستیکی استفاده شود.

در حرارت‌های بالا نیز پلاستیک به دلیل تغییر شکل باعث کاهش راندمان و بازدهی در پمپ می‌شود و در برابر فشار بالا نیز مقاومت بسیار کمتری نشان می‌دهد. در مقابل پمپ‌های پروانه‌ای برنجی در شرایط سخت عملکرد بهتری داشته و راندمان بالاتری را ارائه می‌دهند.

جمع بندی

استفاده از پمپ‌های مختلف با جنس‌های برنجی و پلاستیکی بسته به مواردی مانند دمای سیال مورد پمپاژ، نوع سیال، وزن و حمل‌ونقل آسان و… متفاوت است. برای انتخاب بهترین جنس مطابق با نیاز خود و کاهش ضریب خطا، بایستی تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی را به صورت کامل بررسی کرده و با متخصصان مشورت کنید.

پمپ‌های پروانه برنجی از نظر میزان آبدهی و ارتفاع آبرسانی نسبت به پروانه پلاستیکی برتری دارند و راندمان بیشتری را ارائه می‌دهند. در مقابل به دلیل وزن سبک پروانه پلاستیکی و قیمت مناسب، این نوع پمپ مقرون‌به‌صرفه‌تر بوده و انتخابی بهتر برای مصارف خانگی به حساب می‌آید. شما می‌توانید با مراجعه به قسمت محصولات سایت آگما بهترین گزینه را خریداری کرده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید. در این فروشگاه کارشناسان با پشتیبانی 24 ساعته همواره در کنار شما هستند تا تجربه خرید موفقیت‌آمیزی را به دست آورید.

سوالات متداول

  • تفاوت پمپ پروانه پلاستیکی و پمپ پروانه برنجی در چیست؟

پمپ‌های پروانه پلاستیکی سبک‌تر هستند و با قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای ارائه می‌شوند. در مقابل پمپ‌های پروانه برنجی در برابر دمای بالا مقاومت‌تر هستند و راندمان بالاتری را ارائه می‌دهند.

به دلیل انتقال سیالات مواد جامد و فاضلاب‌های صنعتی از پروانه‌های مستحکم مانند استیل و برنجی استفاده می‌کنند.

  • در پمپ‌های شناور و پمپ کفکش از چه جنس پروانه‌ای استفاده می‌شود؟

از آنجایی ‌که مواد سیال قابل پمپاژ دارای کمترین مواد جامد و معلق هستند، می‌توان از پروانه پلاستیکی استفاده کرد.

  • برای خرید پمپ‌هایی با پروانه برنجی و پلاستیکی به کجا مراجعه کنیم؟

برای این کار بهتر است به قسمت محصولات سایت آگما مراجعه کرده و از بین طیف گسترده‌ای از کالاها گزینه مدنظر خود را انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید:

پمپ وکیوم آبی چیست و در چه صنایعی کاربرد دارد؟

معرفی و راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری

مهمترین ویژگی پمپ بشکه کش دستی

چه عواملی بر قیمت لوب پمپ تاثیر می گذارند؟

استفاده از مخزن دیافراگمی چگونه موجب افزایش طول عمر پمپ آب می شود؟

5/5 - (1 امتیاز)
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *