مجله آگما

معرفی و راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری

چه عواملی بر عملکرد پمپ‌های دنده ای موثر هستند؟

در اغلب صنایع و فعالیت‌های مختلف، حفاری امری ضروری است که امروزه این عمل به وسیله تجهیزات مکانیکی گوناگون انجام می‌شود. این تجهیزات، حفاری را به پروسه‌ای سریع، ایمن، راحت، دقیق و صد البته استاندارد تبدیل می‌کند. در میان انواع دستگاه‌ها و تجهیزات متعدد، راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری بسیار حائز اهمیت است.

این پمپ‌ها وظیفه پاک‌سازی و تخلیه مواد حفر شده را بر عهده دارند. در واقع عملیات حفر بدون تخلیه مواد پسماند امری غیرممکن تلقی می‌شود. انتخاب صحیح پمپ مناسب حفاری بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین در راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری با ما همراه باشید.

پمپ مناسب حفاری چیست؟

پیش از راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری، بهتر است با مفهوم کلی پمپ مناسب حفاری آشنا شوید. منظور از پمپ مناسب حفاری، تجهیزاتی بوده که در مناطق صنعتی و پروژه‌های گوناگون در طی فرآیندهای انتقال مواد زائد و یا در مجموع موارد انتقال سیاه همراه با مقداری مواد کثیف و ساینده کاربرد دارند. لازم به ذکر است که پمپ مناسب حفاری برای پروژه‌های مختلف بنا بر شرایط و نیاز موجود متفاوت است و باید در یک پروژه به‌خصوص عوامل متعددی را برای راهنمای انتخاب پمپ حفاری در نظر داشت.

انواع پمپ مناسب حفاری

در راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری، توجه به انواع پمپ‌های حفاری و عملکرد آن‌ها ضروری است. انواع پمپ‌های حفاری عبارتند از:

  • پمپ کف‌کش: پمپ کف‌کش را می‌توان یکی از کاربردی‌ترین نوع پمپ حفاری دانست. معمولاً این پمپ‌ها، برای پمپاژ آب صاف با حداقل ذرات جامد و معلق استفاده می‌شوند. لذا حتی‌المقدور از نصب و به‌کارگیری پمپ کف‌کش در مکان‌هایی که ذرات جامد دارند، اجتناب کنید؛ زیرا اجزای داخلی این پمپ‌ها در صورت نصب در چاه‌های ماسه‌ای و انتقال مواد حفاری به مرور زمان دچار استهلاک و فرسودگی خواهند شد.
  • پمپ لجن ‌کش: پمپ لجن کش نسبت به پمپ کف کش عملکرد قدرتمندتری دارد؛ زیرا اجزای آن از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. در واقع پروانه خرد کن ورودی پمپ، استفاده از پمپ لجن کش را برای انتقال سیال‌های آلوده مناسب می‌سازد.
  • پمپ گل ‌کش: پمپ گل کش از جمله پمپ‌های مناسب حفاری بوده و در بسیاری از مکان‌ها کاربرد دارد که در قسمت بعدی به طور مفصل به آن خواهیم پرداخت.

انواع پمپ مناسب حفاری

پمپ گل کش حفاری چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر در بخش انواع پمپ‌های حفاری به آن اشاره شد، پمپ گل کش یکی از انواع پرکاربرد پمپ حفاری است که علاوه بر بدنه‌ای مقاوم، قطعات مرغوبی مانند هوزینگ نیز دارد و کیفیت بالای اجزای سازنده این پمپ موجب قدرت بالای آن در پمپاژ آب می‌شود. همچنین این پمپ مقادیر قابل توجهی از ارتفاع آب‌رسانی (هد) و به ویژه آبدهی (دبی) نیز ایجاد می‌کند. از پمپ گل کش برای انتقال آب حاوی گل و لای، شن و ماسه، مواد نفتی غلیظ، فاضلاب‌های خانگی و صنعتی و انتقال دوغاب مصالح ساختمانی استفاده می‌شود.

انتخاب نوع پمپ از روی منحنی پمپ ها

چنانچه در زمینه پمپ و پردازش مایع، اطلاعات چندانی ندارید، احتمالاً در نگاه اول خواندن منحنی پمپ کمی سخت و پیچیده به نظر می‌رسد. در این بخش از راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری به طور مختصر با انتخاب نوع پمپ از روی منحنی پمپ‌ها آشنا خواهید شد. در این منحنی‌ها، شاخص عمودی متعلق به ارتفاع آبدهی یا هد پمپ است که در پمپ‌های صنعتی و کشاورزی با واحد متر نشان داده می‌شود. از طرف دیگر شاخص محور افقی در منحنی‌ها به ظرفیت آبدهی (دبی) پمپ اختصاص داده شده و معمولاً نمایش ظرفیت آبدهی به دو صورت متر مکعب بر ساعت یا لیتر بر ثانیه است.

انتخاب نوع پمپ از روی منحنی پمپ ها

چند نکته برای محاسبه مقدار آبدهی در پمپ ها

در این بخش از راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری، نکات محاسبه مقدار آبدهی در پمپ‌ها شرح داده می‌شوند. چنانچه در سفارش خریدار پمپ، مقدار آبدهی پمپ مورد نظر وی در قالب لیتر بر دقیقه یا متر مکعب بر ساعت باشد، محاسبات به صورت زیر است:

  1. تبدیل متر مکعب بر ساعت به لیتر بر دقیقه
  2. تبدیل لیتر بر دقیقه به متر مکعب بر ساعت
  3. تبدیل لیتر بر ثانیه به متر مکعب بر ساعت
  4. تبدیل متر مکعب بر ساعت به لیتر بر ثانیه

چند نکته برای محاسبه مقدار آبدهی در پمپ ها

مزایای پمپ حفاری چیست؟

در راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری خوب است تا به دلیل اهمیت این پمپ‌ها و مزایای آن‌ها آگاه شوید. استفاده از پمپ حفاری مزایای متعددی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • پاکسازی محیط: وجود مواد حفر شده در هر محیطی، امکان آلودگی در آن مکان را بسته به نوع مواد حفر شده افزایش می‌دهد. به عنوان مثال امکان دارد مواد حفر شده از نوع مواد شیمیایی مضری باشد که سلامت انسان‌ و گیاهان را تهدید می‌کند و بدین صورت، استفاده از پمپ‌های حفاری برای انتقال این مواد به محیط‌های کم خطر بسیار حائز اهمیت است.
  • تخلیه مواد حفر شده: در صورت انباشته شدن مواد حفر شده بر روی هم، تخلیه مواد حفاری به وسیله پمپ‌های حفاری ضرورت دارد و این امر شرایط مناسبی را برای حفر جدید فراهم می‌کند. لازم به ذکر است که میزان مقاومت اجزای پمپ نظیر پروانه و شفت باید به حدی باشد که در طی فرآیند انتقال مواد حفاری آسیب نبینند.
  • حمل و جابجایی مواد حفاری: پمپ‌های حفاری به منظور حمل و جابجایی مواد حفاری مانند شن و ماسه، خاک، سنگ‌های بیرون آمده به دلیل حفاری و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پمپ‌ها علاوه بر قابلیت و قدرت کافی جهت جابجایی مواد حفاری، باید از توانایی تحمل وزن مواد حفاری نیز برخوردار باشند.
پیشنهاد خرید

دوزینگ پمپ سکو (Seko)

8,000,000 تومان8,000,000 تومانخرید کنید

معایب پمپ حفاری

اکثر تجهیزات به موازات مزایای خود، معایبی نیز دارند و پمپ‌های حفاری نیز از این قاعده مستثنا نیستند. در این بخش از راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری به بررسی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • خطرات ایمنی: پمپ‌های حفاری می‌توانند خطرات ایمنی را برای اپراتور و سایر افراد به وجود آورند که از جمله آن‌ها می‌توان به نشت مواد حفاری، سقوط پمپ، برق‌گرفتگی و انفجار اشاره کرد. لذا رعایت نکات ایمنی در هنگام کار با این دستگاه ضروری است.
  • آلودگی محیط زیست: مواد حفاری ممکن است شامل مواد شیمیایی، فلزات سنگین و سایر مواد مضر باشد که منجر به آلودگی محیط زیست شود.
  • هزینه خرید و نگهداری: هزینه خرید پمپ‌های حفاری به فاکتورهای متعددی بستگی دارد که در قسمت‌های بعدی با آن‌ها آشنا خواهید شد، اما به طور کلی این پمپ‌ها جزو تجهیزات گران‌قیمت به شمار می‌روند و همچنین هزینه نگهداری و تعمیر این پمپ‌ها نیز اندکی بالا است.

نحوه انتخاب پمپ آب خانگی

در این قسمت از راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری، آسان‌ترین راه انتخاب پمپ آب بررسی می‌شود. برای انتخاب یک پمپ آب خانگی بهتر است به منحنی‌های مشخصه در کاتالوگ‌ پمپ‌ها مراجعه کنید و ارتفاع و میزان آبدهی مورد نیاز را در نظر داشته باشید. این منحنی‌ها تمام مشخصات مربوط به پمپ آب از جمله ارتفاع (هد)، توان و راندمان را در سرعت دوران مد نظر به ازای آبدهی‌های گوناگون نشان می‌دهد تا استفاده عملی از آن آسان‌تر شود.

نحوه انتخاب پمپ آب خانگی

نحوه انتخاب پمپ آب کشاورزی

انتخاب و خرید پمپ آب کشاورزی از دیگر موضوعات مهم در راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری است. انتخاب صحیح پمپ آب کشاورزی تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند منبع آب، نوع پمپ، هد و دبی قرار دارد. به عنوان اولین فاکتور باید منبع آب را در نظر داشته باشید؛ زیرا فاصله آن تا محل مد نظر، میزان آلودگی و … بر عملکرد پمپ تأثیرگذار هستند.

در انتخاب پمپ آب مخصوص کشاورزی از نوع پمپ نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد؛ زیرا انتخاب نوع پمپ کشاورزی به دلیل آبیاری مزارع و باغ‌ها و اهمیت عملکرد درست‌ آن‌ها ضرورت دارد. پس از توجه به منبع آب و نوع پمپ، نوبت به هد و دبی می‌رسد. دبی و هد دینامیکی مورد نیاز برای پمپ‌های کشاورزی بر مبنای شرایط ویژه‌ای تعیین می‌شود که محاسبه آن با پیچیدگی‌هایی همراه است. در مجموع برای اطمینان از انتخاب صحیح پمپ مخصوص کشاورزی باید با متخصصان مربوطه مشورت کنید.

نحوه انتخاب پمپ آب کشاورزی

نحوه انتخاب پمپ سانتریفیوژ

در بخش‌های قبلی راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری با نحوه انتخاب پمپ آب خانگی و کشاورزی آشنا شدید، اکنون نگاهی کوتاه به روش انتخاب پمپ سانتریفیوژ نیز خواهیم داشت. بدین منظور باید به دو مشخصه هد و دبی و همچنین نقطه بهینه کاری دقت کنید. محاسبات پمپ سانتریفیوژ امری تخصصی بوده و باید با مشورت کارشناسان مجرب انجام شود. برای انتخاب پمپ سانتریفیوژ باید به بررسی مشخصه‌های فنی پمپ اعم از هد، دبی، توان مورد نیاز، نوع و دمای سیال، نوع کارکرد و همچنین تعیین فضای نصب و محل قرارگیری پمپ بپردازید.

نحوه انتخاب پمپ سانتریفیوژ

نکات مهم در پروسه خرید پمپ حفاری

در نهایت برای راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری، باید به نکات مهمی اعم از تعیین نیازها، بررسی انواع پمپ‌های حفاری و حتی مقایسه قیمت‌ها توجه داشته باشید. منظور از تعیین نیاز، انتخاب پمپ بر اساس شرایط خود است؛ به عنوان مثال برای حفاری چاه آب نیازمند پمپ‌هایی با ارتفاع و ظرفیت بالا هستید. سپس از میان انواع پمپ‌های حفاری یکی را باید با توجه به نیاز خود برگزینید. پس از آن به بررسی قیمت پمپ‌های مختلف بپردازید تا بتوانید بهترین قیمت را پیدا کنید.

راهنمای خرید پمپ مناسب حفاری

در نهایت به بخش اصلی راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری خواهیم پرداخت. همان‌طور که پیش‌تر ملاحظه کردید، پمپ‌های حفاری از لحاظ نوع، مدل، قدرت و کارایی به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند. اگرچه برندهای متنوعی در زمینه تولید این پمپ‌ها فعالیت می‌کنند، اما همه آن‌ها از کیفیت یکسانی برخوردار نیستند. لذا برای خرید باید به دنبال پمپ‌های حفاری از برندهای معتبر باشید. در مجموع چنانچه اطلاعات کافی درباره پمپ‌های حفاری ندارید، بهتر است با کارشناسان مربوطه مشورت کنید و از تجربیات آن‌ها بهره‌مند شوید.

قیمت پمپ مناسب حفاری

مهم‌ترین نکته در راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری را می‌توان اطلاع از قیمت آن‌ها دانست. قیمت این پمپ‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به نوع و مدل پمپ، برند سازنده آن، جنس بخش‌های گوناگون پمپ و کیفیت مواد اولیه استفاده شده در تولید آن، سایز و قدرت پمپ و همچنین خانگی یا صنعتی بودن آن اشاره کرد. علاوه بر موارد نام‌برده شده، نحوه خرید مصرف‌کننده نیز بر قیمت نهایی این دستگاه تأثیرگذار است؛ به طوری که خرید از مراکز معتبر مقرون به‌صرفه‌تر خواهد بود.

جمع‌بندی

در مقاله راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری به طور کامل تمامی زوایای خرید پمپ‌های حفاری بررسی شد‌ و تلاش بر این بود که راهنمای انتخاب پمپ حفاری منبعی مناسب برای پاسخ به سوالات تمامی افراد باشد و اطلاعات آن‌ها را در این زمینه افزایش دهد. به طور کلی می‌توان گفت انواع گوناگون پمپ‌های حفاری برای مصارف خانگی، عمومی و صنعتی در بازار وجود دارند که شما برای خرید آن باید متناسب با شرایط و نیاز خود اقدام کنید.

سوالات متداول

  • در راهنمای انتخاب بهترین پمپ مناسب حفاری باید به چه نکاتی توجه داشت؟

برای راهنمای انتخاب پمپ حفاری باید نوع پمپ، نیازهای خود، قیمت، برند سازنده و در نهایت استعلام نظرات کاربران را در نظر داشته باشید.

  • چگونه پمپ‌های حفاری، عملیات حفاری را بهبود می‌بخشند؟

پمپ‌های حفاری ضمن افزایش فشار، تداوم جریان سیالات را نیز حفظ کرده و همین امر به بهبود عملکرد حفاری ختم می‌شود.

  • چه فاکتورهایی در انتخاب پمپ حفاری مناسب یک پروژه حفاری تأثیرگذار هستند؟

عواملی نظیر نوع زمین، عمق حفاری و همچنین نوع سیال مورد استفاده در انتخاب پمپ‌های حفاری موثر هستند.

بیشتر بخوانید:

با انواع پمپ هوادهی آشنا شوید

عوامل موثر بر قیمت دوزینگ پمپ

راهنمای انتخاب پمپ آب صحیح برای ساختمان

چه عواملی بر عملکرد پمپ‌های دنده ای موثر هستند؟

5/5 - (1 امتیاز)
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *